16 травня 2019
Скляні перегородки та огородження

Як виділити в приміщенні функціональні зони, але при цьому зберегти його привабливість, а можливо навіть зробити більш модним і стильним? Ідеальне вирішення проблеми – скляні перегородки. Нині їх використовують у офісних приміщеннях, торгових центрах, адміністративних будівлях і навіть у житлових будинках та квартирах.


З давніх-давен скло зарекомендувало себе як надійний конструкційний матеріал. Ще в середні віки багаті люди застосовували дзеркала та вітражі, прагнучи створити ефект вільного простору, щоб візуально розширити площу приміщень та зробити їх неординарними та особливо привабливими. В наш час скляні перегородки перетворилися на універсальний елемент будівель, який дозволяє не тільки переобладнати простір, але й реалізувати найсміливіші та найсучасніші дизайнерські рішення.
Скляні перегородки для офісу

Наскільки безпечними є скляні перегородки? Фахівці подбали про те, щоб ви були спокійні з цього приводу. Незважаючи на крихкість, матеріал, з якого роблять перегородки, здатний витримувати серйозні навантаження. Наприклад, загартоване скло в рази міцніше звичайного. Навіть якщо воно розіб’ється, то дрібні і не гострі уламки навряд чи завдадуть шкоди здоров’ю. Також скло можна обклеїти спеціальною плівкою або використовувати кілька шарів скла, з’єднаних між собою плівкою. Якщо таке скло розбити – уламки не розлетяться навколо, а залишаться на плівці.


У виробництві перегородок, як правило, застосовують скло завтовшки від 8 мм до 12 мм. Кількість стандартних типів скла обмежена. Однак, комбінуючи різноманітні види декору (фарбування, фотодрук, піскоструминну обробку) можна досягти найнеймовірнішого та неповторного дизайну як інтер’єру, так і екстер’єру – пограти з кольором, фактурою та прозорістю.

Перегородки зі скла обирають індивідуально під кожне приміщення. Залежно від планованого функціоналу та побажань замовника скляні перегородки можуть займати весь простір від підлоги до стелі або деяку його частину. Також можна обрати варіанти кріплення. Наприклад, скління може бути безрамним – у такому разі конструкції монтуються стик у стик з допомогою спеціальних коннекторов. Є й інші варіанти кріплень – до стелі, стін або підлоги.


Перегородки зі скла

Маст-хев в офісах, торгових центрах, адмінбудівлях – стаціонарна перегородка із цільного скла. Такі перегородки можна побачити повсюдно. Але привертають увагу і розсувні конструкції. Вони дозволять створювати окремі зони та змінювати їх межі у будь-який момент за вашим бажанням. Будь-яке приміщення можна вмить розділити, наприклад, на дві частини, а потім знову зробити його єдиним цілим. Варіантів дизайну безліч – скло можна легко комбінувати з іншими матеріалами, наприклад, з металом, деревом або пластиком, надаючи приміщенню індивідуальність та неповторний стиль. Втім, скляні перегородки дозволяють не лише зонувати, роз’єднувати і з’єднувати приміщення.

Перегородки зі скла допоможуть раціонально використати простір, візуально його збільшити, зробити мобільним. Також вони сприяють тому, щоб зберегти в помешканні природне освітлення. Тим часом скляні перегородки – це не тільки стовідсоткова видимість. Іноді, навпаки, потрібно захистити те, що відбувається за перегородкою зі скла від сторонніх очей. У такому випадку є можливість використовувати непрозорі або матовані матеріали, вибір величезний.

Скляна перегородка – чудова ідея і для дому. Відокремити зону кухні від їдальні або душову від спальні – це лише невеликий приклад того, як можна використовувати в квартирі або будинку перегородку зі скла. Обмеження – лише у польоті фантазії дизайнера.


Міцність, чудова світлопропускна здатність, універсальний дизайн – далеко не повний перелік переваг скляних перегородок. Важливо, що такі перегородки прості у догляді. Крім того, вони екологічні, адже кварцовий пісок, з якого виготовляють скло, є абсолютно нешкідливим. І ще дуже важливий фактор – чудова звукоізоляція.

Скляні перегородки як для інтер’єру, так і для екстер’єру є найвдалішими рішеннями. З їх допомогою будівля набуває унікального вигляду, а також стає більш повітряною, хоча самі ці елементи анітрохи не поступаються міцності виробам з інших традиційних матеріалів. Крім того, скляні огородження не старіють і завжди зберігають свій первісний вигляд.

Розповісти друзям:
Будьте в курсі подій!
Отримуйте своєчасно інформацію про знижки та акції компанії, читайте свіжі новини зі світу автомобілів

Новости компании